Nasze Kawy
Arabica Brazylia Santos
Arabica Etiopia Djimmah
Arabica Etiopia Sidamo
Kawa o niezbyt atrakcyjnym ziarnie ale bardzo oryginalnym, łagodnym smaku oraz niskiej kwaskowości, o mocnym korzennym aromacie oraz czekoladowym akcencie z lekko wyczuwalną kwiatową nutą. Kawa daje wrażenie wielosmakowości Rośnie dziko na dużych wysokościach.
Kawa warta spróbowania.
Arabica Gwatemala Antiqua
Arabica Hawai Kona
Arabica Indie Mansooned Malabar
Arabica Indie Plantation A
Mocna kawa z winnym i charakterystycznym pikantnym posmakiem. Kawa o dużej zawartości kofeiny, daje głęboki, gęsty napar.
Kawa bardzo dobrej jakości.
Arabica Jamajka Blue Mountain
Prawdziwy kawior wśród kaw, najdroższa i uznawana za najlepszą kawę na świecie.
Kawa o niebieskawych ziarnach, delikatnie kwaskowym i czekoladowym smaku oraz owocowym aromacie. Plantacje znajdują się na wschodzie wyspy, na wysokości 2000 m, ocienione drzewami awokado i bananowcami, na glebie wulkanicznej doskonałej dla dużych kawowców. Rzadkie ziarna tej kawy przechowywane są wyłacznie w dębowych beczkach a nie w tradycyjnych workach jutowych. Ponieważ popyt znacznie przewyższa podaż, ceny tej kawy są zawrotne.
Arabica Kenia AA
Jedna z najlepszych kaw na świecie o łagodnym, owocowym smaku. Zdecydowanie godna polecenia osobom nie lubiącym goryczki, bardzo delikatna. Owoce pozyskuje się metodą wybiórczą (zrywane są tylko dojrzałe sztuki), dzięki czemu jakość ziaren kawy jest na najwyższym poziomie. Uprawiana na wys. 1500-2100 m. n.p.m.
Arabica Kolumbia Excelso
Wysokogatunkowa kawa o wspaniałym, silnym aromacie. Posiada łagodny, bardzo naturalny i delikatny smak z wyczuwalnym akcentem owocowym. Nadaje się do picia o różnych porach dnia. Uprawiana w umiarkowanym, dość wilgotnym klimacie, u podnóża Andów, na dużych wysokościach. Excelso obok Supremo jest najlepszą jakościowo kawą uprawianą w Kolumbii.
Arabica Kolumbia Supremo
Najbardziej porządana arabica z Kolumbii. Kawa mocna i dojrzała w smaku, z nieznacznym akcentem orzechowym, lekko kwaskowa. Uprawiana w umiarkowanym, dość wilgotnym klimacie, u podnóża Andów, na dużych wysokościach. Ziarna kawy szlachetniejsze od Excelso.